Mónica Brey, un exemplo de profesionalización no sector da mazá de sidra
A crise e un moi pequeno proxecto familiar foron os que impulsaron a Mónica Brey a dedicarse á produción de mazá para a sidra. A …
A crise e un moi pequeno proxecto familiar foron os que impulsaron a Mónica Brey a dedicarse á produción de mazá para a sidra. A …
Con case o 60% da colleita de pataca na Limia aínda sen recoller a causa das copiosas choivas das últimas semanas, os produtores da comarca afrontan perdas …
Abaratar os custos dos insumos é un dos principais obxectivos que hai no sector, pero para iso é necesario buscar novas vías. Así, fai algo máis dun mes …
Óscar Riveiro iniciou a súa actividade na horta no 2009 no concello lugués de Castro de Rei como un traballo complementario. Co aumento da demanda e en …
O Diario Oficial de Galicia (DOG) publica hoxe a orde na que se recollen as bases reguladoras para a concesión de indemnizacións en materia de sanidade …
Os días 3, 10, 17, 24 e 31 de outubro, de 10 a 14h, o Sindicato Labrego Galego e a COAG organizan a formación sobre “Plantas aromáticas e as súas …
O xoves 3 de outubro ás 10h na Finca Antela, en Xinzo de Limia, levarase a cabo a xornada de manexo do rego por goteo en pataca. Neste acto proporanse …
Con motivo da recente V Feira do Agro da Limia Alimagro (Xinzo de Limia), levouse a cabo a segunda edición da xornada técnica da pataca. Realizáronse tres …
Porto-Muiños é unha pequena empresa galega referente a nivel nacional e internacional no procesado de algas mariñas para alimentación humana. En concreto, …
As macroalgas mariñas teñen propiedades bioestimulantes para os cultivos, que residen na súa característica composición -resultado da súa adaptación á …
A Fundación Juana de Vega, no marco da súa aposta polas actividades formativas vinculadas á produción agrogandeira sostible, organiza este curso da man de …
O tofu é un alimento vexetal cunha base proteica moi interesante, xa que a súa cadea de aminoácidos é idéntica á da proteína animal. Aos poucos, este …
A campaña de pataca en Galicia xa comezou de xeito puntual tanto na Limia, coas variedades de cedo, como na zona de Coristanco, aínda que polo momento pouca …
Coristanco (A Coruña) celebra esta fin de semana a XLII Festa da Pataca, unha cita cargada de actividades arredor deste produto motor da economía local. O …
A secretaria de Estado de Agricultura e Alimentación, Begoña García, visitou hoxe as obras de modernización de regadíos que se realizan na Comunidade …